Munkajog

Munkaviszonyt kíván létesíteni? Munkavállalóként érdemes munkaszerződését átnézettetni egy ügyvéddel. Pár perc időráfordítás, minimális költség, viszont a későbbiekben nem érheti meglepetés. Munkáltatóként egy jó munkaszerződés megléte nem csak azért fontos mert egy későbbi jogvita esetén döntő lehet, hogy a munkaszerződés mit tartalmazott, de bizonyos esetekben komoly hatósági bírság is következménye lehet egy hiányos, nem szabályszerű munkaszerződésnek.
Mielőtt munkavállalóként vagy munkáltatóként a munkaviszonyt megszüntetné érdemes erről szakemberrel konzultálni, hogy pontosan tisztában legyen az önt megillető jogokkal, kötelezettségekkel. Egy rosszul elkészített felmondás komoly anyagi vesztességet jelenthet Önnek akár munkavállalóként, akár munkáltatóként.
Felmondott Önnek a munkáltató? Biztos Ön abban, hogy a felmondás szabályos és jogszerű volt? A felmondás tartalmilag és alakilag is megfelel a hatályos jogszabályi előírásoknak? Tudta Ön azt, hogy a munkaviszony jogellenes megszüntetése esetében sérelemdíjra is jogosult? Tudta Ön azt, hogy bizonyos esetekben kötelező Önt visszavenni az eredeti munkakörébe?